Kakku efekti kasvoilla. Kuinka välttää se meikatessa?

Kakkuefekti kuulostaa siltä kuin vatsasi olisi turvonnut syötyäsi liian monta herkkuleivosta. Kuitenkin, tämä efekti voi ilmeentyä myös kasvoillemme! Lue oheisesta artikkelista mitä tällä tarkoitetaan, ja miten voit ongelman hoitaa.

On olemassa päiviä jolloin yksikään meidän kosmetiikkatuotteista ei halua toimia yhteistyössä kasvojen kanssa. Meikkivoide levittyy epätasaisesti, jättää raitoja ja paakkuja. Meikki jättää lättänän matan pinnan kasvoihin. Raskaat tuotteet tuntuvat painavilta. Tämä on kakkuefekti – ruma, epätäydellisyyksiä korostava ja mauton. Kuinka tämän voi välttää?kakkuefekti.jpg

1. Älä unohda kasvojen kuorintaa

Säännöllinen kasvojen kuorinta tekee kasvojen ihosta tasaisen ja meikkivoide levittyy tällöin huomattavasti paremmin. Kuolleiden ihosolujen poistaminen on ensimmäinen askel tasaisempaa ihoa kohden, näin kosmetiikkatuotteet ’kiinnittyvät’ ihoosi paremin ja ne eivät korosta epätäydellisyyksiäsi.

2. Kosteutus

Täydellisen tasainen iho ei ole hyvä ainoastaan meikkivoiteen kannalta. Iho tarvitsee pohjustaa kunnolla meikkejä varten. Kuorinta on yksi, mutta kosteutus on ihan yhtä tärkeä vaihe kuorinnan jälkeen. Sinun tulisi käyttää kosteuttavia kasvovoiteita ja tukea (silloin tällöin) niiden käyttöä kosteuttavilla kasvonaamioilla. Sen tulisi myös parantaa epätasaisen ihonsävyn ongelmia.

3. Meikin pohjustaminen

Liian usein unohdamme miten tärkeää iho on valmistella meikkiä varten. Jos laitat luomivärin pohjalle pohjustusainetta saadaksesi pitkäkestoisemman vaikutuksen, miksi et käyttäisi samalla meikinpohjustusainetta? Tämä tuote tekee meikkivoiteen levittämisestä huomattavasti helpompaa, ja se parantaa tasaisen ihon efektiä entisestään.

4. Valitse oikea meikkivoide

Vaikka kakkuefekti aika usein johtuu vääränlaisesta ihonhoidosta, se saattaa johtua myös väärästä meikkivoiteesta. Sinun tulisi käyttää korostavia meikkivoiteta, koska mattamaiset korostavat ihon kuivuutta. Täydellisen peittävyyden mahdollistaa kevyehkö meikkivoide, joka on hiukan nestemäinen eikä liian painava.

5. Opettele meikin laittaminen

Yksi suuri aiheuttaja on myös vääränlainen meikin levittäminen. Puuteri tulisi levittää pehmeällä siveltimellä ja meikkivoide sienellä. Sinun tulisi taputtaa ylimääräinen meikki pois ennen kuin laitat sitä kasvoillesi, koska liika määrä saa kasvosi näyttämään feikiltä. Molemmat näistä tuotteista – sekä puuteri että meikkivoide – tulisi levittää taputtamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *