Miten meikata akneiholla?

Akneihoa meikatessa on erityisesti kiinnitettävä huomiota ihon kauneusvirheiden peittämiseen. Yhtä tärkeää on iholle sopivien tuotteiden valinta ja niiden käyttö. Miten tehdä meikki akneiholla?

Kasvovoide

Ennen meikin levittämistä akneiholle, on valmisteltava ihoa. Tämä tehdään käyttämällä kasvovoidetta päivittäin meikinpohjustusvoiteen sijaan. Ongelmallinen iho vaatii erityishuolenpitoa ja siksi sen säännöllisestä kosteutuksesta ei saisi tinkiä. Koska akneiholle suunnatut puhdistustuotteet usein kuivaavat ihoa, ihoa on kosteutettava ja elvytettävä kevyillä voiteilla. Voiteen levittämiseen on hyvä käyttää sivellintä, sillä sormet voivat tuoda mukanaan ja siirtää bakteereja, joka puolestaan pahentaa aknea entisestään.

Peitevoide

Silmien alle levitetään siveltimellä peitevoidetta korostavilla ominaisuuksilla. Valoa heijastavia partikkeleita sisältävät tuotteet saavat silmien alla olevan ihon näyttämään terveemmältä ja levänneeltä.

Peittävä voide

Peittävällä voiteella voi piilottaa yksittäisiä finnejä tai muita kauneusvirheitä. Tuotteen koostumus on aika raskas ja sen myötä se peittää kauneusvirheitä todella hyvin. Vaikka tämä voi olla akneihon suurin pelastaja, se voi myös luoda epäluonnollisen pinnan iholle väärin käytettynä. Kerää pieni määrä voidetta siveltimen kärkeen ja peitä ihon epätäydellisyydet taputtelemalla sivellintä iholle. Tarkista lopuksi vielä, että tuotteesta ei jää selviä rajoja kasvoihin.

Meikkivoide ja puuteri

Akneihosta kärsivät naiset käyttävät usein raskaita meikkivoiteita ja puutereita, jotka tukkivat ihohuokoset, luovat oivallisen alustan uuden aknen kasvuun ja saavat aikaan luonnottoman lopputuloksen. Tästä syystä on parempi käyttää painettuja puutereita. Niitä on käytettävä suuren, pehmeän siveltimen avulla. Puuteria otetaan harjasten koko alueelle ja taputellaan iholle paikoittain, sillä se peittää ihon paremmin kuin levitettynä. Lisäsilauksen puuteria kannattaa laittaa kahdelle alueelle, nimittäin ohimolle ja nenälle.

Poskipuna ja aurinkopuuteri

Jos poskipäitä haluaa korostaa poskipunalla tai aurinkopuuterilla, on käytettävä mattapintaisia tuotteita. Kimaltelevia partikkeleita sisältävien tuotteiden käyttö korostaa juuri niitä osia kasvoista, jotka haluaa piilottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *