Myrkyllinen akryyli – Miksi manikyyri voi olla vaarallinen?

Kauneus ja kauniit kädet ovat jokaisen naisen ylpeys. Tästä syystä, kenenkään ei tulisi olla ihmeissään siitä, että naiset haluavat hankkia itselleen pitkäkestoisen ja kauniin manikyyrin jonka ammattilainen on tehnyt. Ja tällainen prosessi voi maksaa maltaita. Valitettavasti, geeli- tai akryylikynnet voivat olla terveysriski. Miksi? Voitko akryyli olla vaarallista?

Monia urbaania legendoja pyörii internetissä, joissa näytetään katastrofaalisia lopputuloksia joita geelikynnet voivat aiheuttaa. Internetfoorumeilta löytyy tarinoita kynsisienestä, joka on puhjennut samoin tein kun kynnet on tehty, kynsipetien vahingoittumisesta aggressiivisten ainesosien vuoksi joita löytyy kynsituotteista, ja mikä pelottavinta, löytyy myös juttuja pudonneista kynsistä (akryylin vuoksi). Kuinka paljon näissä tarinoissa on perää? Tokikin osa tarinoista on tosia, ja meidän tulee osata suodattaa geeleihin liittyvät faktat vaarojen osalta, jotka akryyli voi aiheuttaa.akryyli.jpg

Voimmeko nauttia kauniista kynsistä joutumatta hengenvaaraan?

Kyllä, voikme, mutta on suositeltavaa eliminoida kaikki ainesosat jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, kuten esimerkiksi metyylimetakrylaatti (MMA). Tämä ainesosa on nyt vedetty pois markkinoilta, eikä sitä saada käyttää kosmetiikkatuotteissa enää (tämä ainesosa oli aiemmin pääaineen akryylimanikyyreissä). Vaikkakin MMA luokitellaan syöpää aiheuttavaksi aineeksi, se on edelleen olemassa joissain muodoissa. Kaikkein suurin vaara on olemassa silloin, kun ainetta joutuu suoraa iholle, mutta se ei ole haitallista hengittäessä tai kuluessa. Kun manikyyriä tehdään, luonnollinen suojaava “muuri” kynsillä ja kynsiä ympäröivällä iholla on heikentynyt (johtuu viilaamisesta). Samalla tavoin kynnet altistuvat vahingoille kun akryylikynsiä poistetaan. Onneksi, MMA on nyt korvattu EMA:lla, joka on hyväksytty ainesosa käytössä – toisin sanoen, EMA ei aiheuta vaaraa ihmiskeholle.

Kuinka voimme olla varmoja, että manikyyri ei sisällä akryylia?

Ainoa ohjeistus on, että valitse korkealuokkaisia tuotteita. Tällaisissa tuotteissa lukee selkeästi koostumus (kaikki tuotteen ainesosat on lueteltu etiketissä). Kiitos tämän, voimme olla varmoja mitä laitamme kynsillemme. Jos haluat saada manikyyrin tehdyksi kauneussalongissa, voit aina kysyä kauneudenhoitajaltasi, että hän näyttää sinuun käyttämänsä pakkaukset. Vain tällä tavoin voit olla varma, että tuotteet eivät sisällä MMA:ta. Tietysti voit myös seurata seuraavaa ohjeistusta: mitä kalliimpi, sen turvallisempi. Turvalliset tuotteet eivät ole halpoja, ja tästä syystä jos manikyyri vaikuttaa liian halvalta ollakseen hyvä, niin silloin et todennäköisesti halua niitä tuotteita kynsillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *