Miten valita aurinkopuuteri?

Aurinkopuuteri sopii hyvin sekä arkimeikkiin että rusketusvoiteen korvaukseksi. Se lisää väriä ja eloisuutta iholle, auttaa peittämään kauneusvirheitä ja toimii kuivaamatta sekä jättämättä rajoja tai läikkiä, toisin kuin rusketusvoide. Miten valita oikeanlainen aurinkopuuteri omalle ihotyypille ja miten siitä saa luonnollisen näköisen?

Miten ihotyypille valitaan aurinkopuuteri?

Normaalille iholle, yhdistelmäiholle ja öljyiselle iholle painettu, geelimäinen tai nestemäinen aurinkopuuteri. Kuivaihoisten naisten tulisi käyttää aurinkopuuteria kermaisella koostumuksella, joka muuttuu puuteriksi koskettaessaan ihoa.

Miten ihonsävylle valitaan aurinkopuuteri?

Aurinkopuuteria valitessa on tiedettävä oma ihonsävy – onko se lämmin, viileä vai neutraali? Suurimalla osalla aurinkopuutereista on kullanruskea sävy, joka sopii hyvin lämpimälle ihonsävylle. Viileälle tai neutraalille iholle valinta on vaikeampi mutta ei mahdoton. Silloin sopii aurinkopuuteri kylmän beigellä tai pinkin ruskealla sävyllä.

Suurin osa aurinkopuutereista sisältää myös kimaltelevia partikkeleita. Ne ovat hyvä valinta iltameikkiin ja kuivalle sekä normaalille iholle. Jos iho on öljyinen tai ikääntyvä, käytä mattapintaista aurinkopuuteria. Lisäksi mattapintaisen aurinkopuuterin avulla saa luonnollisemman tuloksen, koska oikea rusketus ei kimaltele.

Miten aurinkopuuteria käytetään?

Aurinkopuuterin käyttö riippuu sen koostumuksesta ja käyttäjän kasvojen muodosta.

Puuterimuotoisia tuotteita tulisi käyttää keskisuurella, pehmeällä siveltimellä ja kermaisia sormilla tai meikkisienellä.

Aurinkopuuterin käyttö riippuu kasvojen muodosta:

  • Pyöreät kasvot – levitä aurinkopuuteria korvan keskiosasta posken halki suuta kohti. Tämän ansiosta kasvot kapenevat. Lisäksi puuteria voi laittaa hieman poskille ja ohimolle.
  • Neliönmuotoiset kasvot – laita aurinkopuuteria vain otsan sivuille, poskien sivuille ja hieman poskipäille. Tämä pehmentää teräviä kasvonpiirteitä.
  • Kolmionmuotoiset kasvot – levitä aurinkopuuteria leuankärkeen, ohimolle ja poskipäille. Tämä korostaa kasvoja.
  • Pitkät kasvot – laita aurinkopuuteria leualle, otsan sivuille ja ohimolle – tämä lyhentää kasvoja optisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *