Kuinka poistaa kuorittavat kynnet?

Kuorittavat kynnet ovat tyypillinen ongelma monille ihmisille. Kaikki eivät tiedä, että ne ovat yksi estetiikan osa ja että hoito niille on olemassa. Tässä opas tunnustaa, mikä kuorittavan kynsien mahdollisista syistä, ja miten sitä käsitellään.

Kuorittavien kynsien syyt

Kynsien kuorintaa voidaan välttää tekemällä joitakin muutoksia elämäntyyliin ja oikeaan kynsien hoitoon. Mutta jotta voimme aloittaa parantamaan ongelmaa, meidän täytyy myös ymmärtää seuraavia syitä:

  • Liiallinen kuivuminen: Jos kynsien eivät saa tarpeeksi kosteutta, ne muuttuvat karkeiksi ja alttiiksi repsottamaan.
  • Geneettinen alttius: Lihasten toimintahäiriöt voivat olla perinnöllistä, eli ne ovat geenien koodaamisen tuomia.
  • Kosteus ja lämpötila: Ylimääräinen kosteus sekä kuuma ilman lämpötilat voivat pahentaa kuorittavat kynnet.
  • Iän vaikutus: Iän myötä ihon kimmoisuus ja kosteus väistyvät, mikä voi lisätä kynsien kuorintaa.
  • Väärät kynsienhoitotuotteet: Jos käytät tuotteita, jotka ovat liian kuivia tai ärsyttäviä, voi lisätä riskejä kuorittaville kynsille.
  • Jojoilu: Pienikin vaihtelu kynsien luonnollisessa pH-tasapainossa voi aiheuttaa riskejä.

Kuorittavien kynsien hoito

Jotta poistuvat kuorittavat kynnet, on hyvä pitää niitä suojattuna liialliselta kuivumiselta. Tässä on muutamia vaihtoehtoja hoitaa kuorittavia kynsiä:

1. Kosteutta ylläpitävät tuotteet

Kosteutta ylläpitävät tuotteet ovat erityisen tärkeitä, jos sinulla on kuorittavia kynsiä. Kosteuttavat kynsienhoitukset, tuotteet ja huuhtelut, jotka sisältävät glyseriiniä ja eetterisiä öljyjä, voivat auttaa pitämään kynnet ja kavioiden pehmeänä ja hyvin hoidettuna.

2. Ainesosat kuten avokadon voi ja jojoban öljy

Avokadon voissa ja jojoban öljyssä on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ja ravitsemaan kynsiä. Lisäksi ne auttavat ylläpitämään kosteus ja edistämään tervettä kynsien ja kavioiden kasvua.

3. Puhdistuksen ja harjaamisen

Kynsien puhdistus, suihkuttaminen ja harjaaminen auttaa poistamaan vieraita aineita ja bakteereita ja estämään kynsien kuorittamista. Erityisen tärkeää on käyttää vain hienojakoista harjaa, jotta et vaurioitaisi kynsiä.

4. Lämpöveden kyllästäminen ja levittäminen

Lämpöisen veden kyllästämistä ja levittämistä voidaan suositella kuorittaville kynsille. Kynsien levityksen avulla kynnet pysyvät pehmeinä ja helposti hallittavina.

使Tämän jälkeen voit lisätä jotain luonnolliseen kynsikosteuteen juuri ennen nukkumaanmenoa, mikä auttaa pitämään kynnet ja kavioiden kosteana ja pehmeänä.

5. Vältä kynsien koristeita

Kynsien/kynsien koristelujen välttäminen on toinen vaihtoehto hoitamaan kuorittavia kynniä. Koristeet voivat olla kauniita, mutta usein ne voivat olla liian raskas kynsille, mikä voi aiheuttaa kuorintaa. Jos haluat joskus käyttää koristeita, harkitse kestävämpiä kynsienkoristeluja ja anna kynsien levätä välillä.

6. Vältä happamia tuotteita

On tärkeää välttää kaikkia tuotteita, jotka sisältävät paljon happoa. Happoiset tuotteet voivat joskus kerätä kosteutta kynsistä ja tehdä niistä hauras.

Kuntoilu ja terveellinen ruokavalio

Kuntoilu ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä kynsiä ja kavioiden terveyden ylläpitämiseksi. Yhdistämällä nämä kaksi asiaa saat hyödykseen runsaasti ravintoaineita, joita tarvitset pysyäksesi terveinä ja vähentämään kuorittavia kynsiä.

1. Runsas hedelmä- ja vihannesruokavalio

Riittävän hedelmien ja vihannesten saanti on tärkeää kuorittavien kynsien ehkäisyyn. Hedelmät ja vihannekset sisältävät runsaasti vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kynsiä pysymään terveinä ja vahvoina.

2. Rannalle suunniteltu täsmäharjoitus

Rannalle suunniteltu kynsien täsmäharjoitus voi auttaa vähentämään kynsien kuorintaa. Kynsien aktivoimiseksi voit harjoitella pieniä, pehmeitä ja rauhallisia liikkeitä.

3. Hieronta puhdistuksen jälkeen

On tärkeää huolehtia kynsien hieronnasta. Hieronta heikkojen kynsien puhdistamisen jälkeen auttaa estämään niiden sä